Wij zetten de loep
op uw patrimonium

Contacteer onze experts
Home>Vocht- en condensproblemen in gebouwen? Kies voor de juiste aanpak!

Vocht- en condensproblemen in gebouwen?
Kies voor de juiste aanpak!

Tijdens de koude wintermaanden kampen heel wat gebouwen met condens- en vochtproblemen.

Het gevolg? Vochtindringing, schimmelontwikkeling en een allesbehalve gezond binnenklimaat dat kan leiden tot ademhalingsproblemen, allergieën, astma, reuma, en diverse infecties.

Een totaalaanpak dringt zich op. En dat betekent enerzijds de juiste oorzaak van het probleem vaststellen en anderzijds inzetten op de juiste oplossingen.

A.M. Consult heeft de knowhow én apparatuur in huis om vocht- en condensproblemen in gebouwen vakkundig en exact te analyseren.

Ken de oorzaak van het probleem

Bouwvocht, oppervlaktecondensatie, regendoorslag, opstijgend grondvocht, … de oorzaken van vochtig wordende constructies zijn velerlei.
Om inzicht te krijgen in vocht- en condensproblemen, moet eerst een antwoord gevonden worden op de vraag hoe bepaalde bouwelementen vochtig kunnen worden.

  • Kent men de oorzaak, dan kan meteen overgaan worden naar de volgende stap: het inzetten van de juiste oplossing.
  • Is de oorzaak niet gekend, dan kan men beroep doen op een onafhankelijk studiebureau mét expertise in condens- en vochtproblemen. Na een grondig onderzoek en een deskundige analyse van het probleem, waarbij men gebruik maakt van gravimetrische vochtmetingen, thermografie, zoutmetingen en continue klimaatmetingen, reikt een professioneel adviesbureau de mogelijke oplossingen aan in een kwalitatief rapport. Vertrouw dus op onafhankelijk advies en vermijd foutieve vaststellingen en overbodige kosten.

Kies voor een professionele oplossing

Is de oorzaak van het vochtprobleem eenmaal vastgesteld, dan kan gezocht worden naar een professionele oplossing. Deze oplossing zal verschillen volgens de aard van het probleem en de te behandelen constructie. Het is een feit dat in de koudere wintermaanden veel condens optreedt door de neerslag van vochtige warme binnenlucht op koudere muuroppervlakken. Deze condensvorming verwarren met capillair opstijgend of doorslaand vocht zou kunnen leiden tot totaal nutteloze en verkeerde behandelingen.

Oplossingen voor condensvorming vinden we naast het voorzien in een goede ventilatie, veelal bij dampdoorlatende en isolerende condenswerende verven en pleisters.
Thermische verven zijn speciaal geschikt voor ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad en ruimtes die gevoelig zijn voor condensvorming en schimmel. Ze verminderen sterk de vorming van condens, ze verbeteren het leefklimaat en verminderen de kans op schimmelvorming aanzienlijk.
Condenswerende pleistermortels zorgen dan weer voor een gezonde en stabiele sanering. Ze verhinderen het optreden van condensvorming en werken bovendien thermisch isolerend. Kortom, het gebruik van de juiste producten is cruciaal om vocht- en condensproblemen tot op het bot aan te pakken.

Kies dus voor een professionele expert die deskundig advies en duurzame oplossingen aanreikt.

Contacteer onze experts voor meer informatie!